Az Európa Kollégium is jelen volt a II. EDU-EXPO kiállításon

Az MTTK 2018.12.14-én másodízben rendezte meg a vajdasági felsőoktatási intézmények kiállítását az EDU-EXPO-t . A rendezvényen olyan felsőoktatási intézmények mutatkoztak be, amelyekben teljesen vagy részben magyar nyelven folyik az oktatás.

A kiállításon az Európa Kollégium is bemutatkozott, jelen voltak Snejder-Sára Ildikó igazgató, Horvát Mária nevelőtanár, Horváth József informatikai munkatárs, valamint Pletikoszity Árpád és Sisa Eleonóra kollégisták, akik a kollégiumi életről, az első rangú lakhatási lehetőségről és a szakkollégiumi tevékenységekről tájékoztatták az érdeklődő középiskolásokat. Különösen azokat a fiatalokat biztatták arra, hogy a kollégiumot válasszák, akik úgy érzik, hogy gyengébb szerb tudásuk miatt nyelvi akadályokba ütköznének.

Pletikoszity Árpád kollégista a példaképek bemutatkozása során a színpadon is bemutatta az Európa Kollégiumot, magát az épületet, valamint személyes tapasztalatból méltatta a szakkollégiumi rendszert, a szakköröket.

Felhívta a jövendőbeli kollégisták figyelmét arra is, hogy nagyon megéri szorgalmasnak lenni, jól megírni a szakdolgozatot, gyűjteni a pontokat, mert a kollégium a legjobbakat megjutalmazza. Itt beszámolt saját élményéről, az idei ötnapos olaszországi kirándulásról. Egyéni tapasztalatának a megosztásában segítségére szolgált az Európa Kollégiumról szóló kisfilm is, amely a központi kivetítőn került bemutatásra.

Horvát Mária
(Fotó: Horváth József)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+