Az Európa Kollégiumban is bemutatta új lemezét a Bajkó Zenekar

A Budapesti Bajkó Zenekar nem véletlenül választotta az Európa Kollégiumot a koncertkörútja egyik állomásának. Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár köszöntőjéből kiderült, hogy a zenekarvezető, Kálmán Bence személyében egykori kollégistát üdvözölhettünk a díszteremben.

A zentai származású Bence Magyarországon nőtt fel, de fél évet az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karán töltött cserediákként, és ez idő alatt a kollégium nyújtott számára otthont.

A Bajkó Zenekar tagjai Kálmán Bence – hegedű, Horváth Balázs – hegedű, Weingart Csaba – brácsa és Varga Balázs – bőgő. A Párosan című albumon vendégművészként Sőregi Anna és Demeter Panni énekel. Panni nem tudott Újvidékre jönni, a Bencéhez hasonlóan zentai származású Anna viszont az Európa Kollégiumban is megcsillogtatta énektudását. A koncert után táncházzal zárult a népzenei est.

A Bajkó Zenekar és Sőregi Anna a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Ideiglenes Kollégiumának támogatásával utazhatott koncertkörútra. Vajdaságban Újvidéken kívül Magyarkanizsán és Zentán gyönyörködtették meg a közönséget a csodálatos magyar muzsikával.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+