“Centar za mlade talente” Alapítvány és a Schneider electric DMS NS vállalat látogatása

Az Európa Kollégium Műszaki Szakkollégiuma 2016. március 14-én, hétfőn, 11 órakor vállalat látogatást szervezett, melyen az újvidéki Schneider electric DMS NS vállalat és a “Centar za mlade talente” Alapítvány lett megtekintve.
A látogatáson összesen 19 kollégista vett részt, akik számára ismertető előadás volt szervezve a vállalat működéséről, termékeiről és jövőbeli terveiről. Szó volt a szakmai gyakorlat elvégzésére szükséges feltételekről illetve az ösztöndíj tervekről is. Az előadást Smiljana Dumenčić és munkatársa tartották.
A vállalat kutatással és fejlesztéssel foglalkozik és szoftver mérnöki megoldásokat kínál az elektroenergetika terén – Smart Grid IT, amelyek leginkább az áramszolgáltató vállalatok irányításánál használhatóak.
Fő termékük az ADMS szoftver, amely több mint 50 áramszolgáltató vállalat felügyelő központjában van feltelepítve.
Az előadások után a kollégisták körbejárták a vállalat helyiségeit, üdítőitalt ittak az ülésteremben és megismerkedtek a helyiséggel, amelyben a rendszer és a szerverek találhatóak. A látogatást Morvai Gábor nevelőtanár, a Műszaki Szakkollégium koordinátora szervezte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+