Forum Nyomda második részlegének látogatása

Az Európa Kollégium Műszaki és Természettudományi Szakkollégiuma 2016. március 2-án, szerdán, 21 órakor nyomda látogatást szervezett az újvidéki Forum Nyomda második részlegébe.
A látogatáson összesen 36 kollégista vett részt és két csoportba osztva körbejárták a nyomda helységeit, így megismerkedtek a nyomdai előkészítéssel, a nyomtatási üzemekkel, a közbülső raktárral, a minőségellenőrző osztállyal, és a kész termékek ratktárhelységeivel.
Deák Éva, a beszerző osztály vezetője részletes ismertető előadást tartott a nyomda történelméről, illetve a jelenlegi nyomdaipari folyamatok működéséről, az ofszetnyomtatási technológiáról, az ofszet lapok előkészítéséről és újrahasznosításáról, a bélyegnyomtatásról és a réznyomásról.
Az elektromos és mechanikai gépek felépítéséről, a termelési kapacitásokról és a gépek nyersanyagokkal való ellátásáról, illetve az alapszínek használatáról és arányos felviteléről Pápista László a Forum Nyomda második részlegének főnöke beszélt.
Az előadások után a kollégisták megtekintették a Magyar Szó másnapi kiadásának nyomtatási folyamatát.
A látogatást Morvai Gábor nevelőtanár és Kovács Birkás Zsolt nevelőtanár a Műszaki és Természettudományi Szakkollégiumok koordinátorai szervezték.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+