Járjunk könyvtárba!

A digitális világunkban is hasznos szolgáltatásokat nyújtanak a könyvtárak, különösen az egyetemisták számára. Az Újvidéki Városi Könyvtár munkatársai az Európa Kollégium dísztermében ismertették az intézményük nyújtotta lehetőségeket közéleti est keretében.

Az est elején mgr. Milica Kirćanski, az Újvidéki Városi Könyvtár igazgatójának a segédje mutatta be a kollégistáknak a könyvtár szerkezeti felépítését, sokszínű szolgáltatásait és a tagosodási feltételeket.

Az Anica Savić Rebacról elnevezett fiókkönyvtárat Ljiljana Kosijer mutatta be. A Köztársaság téren működő részleg a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett számos kulturális programot nyújt, emellett idegennyelv tanulásra is lehetőséget biztosít. A könyvtár munkatársa külön felhívta a kollégisták figyelmét arra, hogy a könyvtárban szerb nyelvórákon és konverzációs órákon tökéletesíthetik a tudásukat.

Dr. Miloš Pavkov az Újvidéki Városi Könyvtár központi épületében található információs részleget és olvasótermet mutatta be. Itt igen hasznos szakkönyvek és digitális adattár áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az Európa Kollégium közvetlen közelében található telepi fiókkönyvtárat Bozóki Klára könyvtáros mutatta be. Ez a részleg azért fontos a kollégistáknak, mert itt a szerb nyelvű könyvek mellett magyar nyelvű könyvek is kölcsönözhetők.

A könyvtár munkatársai a kollégisták kérdéseire is válaszoltak.

Szakács Áron
(Fotó: Horvát Mária)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+