Karácsony a kollégiumban

Idén is közös ünnepséggel készültek a kollégium lakói és alkalmazottai a karácsonyra.

Az est elején Snejder-Sára Ildikó megbízott igazgató osztotta meg a gondolatait a teljesen megtelt díszterem közönségével. „Ha nem úgy figyelünk egymásra, hogy lássuk a másiknak az örömét, bánatát, és meghalljuk a segélykiáltását, akkor az ünnepi csillogás értelmét veszti. De ne csak ilyenkor, hanem az év minden napján építkezzünk a karácsony valódi értékeiből.” – üzente a kollégistáknak az igazgatónő.

Ft. Hajdú László káplán atya a következő üzenetet osztotta meg a kollégistákkal: „Amikor elmúlnak a karácsonyi fények, elhalkul a zsibongás, elmúlnak a karácsonyi vásárok, merjetek odalépni a jászolhoz. De ne csak odalépni merjetek, hanem nézzetek bele, nézzétek meg a megszületett Megváltót. Talán ez az, amit a leginkább elmulasztunk ebben a nyüzsgésben. Ne hagyjátok, hogy a lényeg elvesszen.”

Harangozó László református lelkipásztor is megtisztelte jelenlétével a kollégiumot: „A világban a karácsony az öröm üzenetét hordozza, hogy ne félelemben, ne rettegésben, ne reménytelenségben kelljen élnünk. A karácsony az isteni szeretet ünnepe, amely betölti a félelem helyét a szívünkben. ” – utalt a lelkipásztor az angyalok üzenetére, amelyben visszatérő motívumként jelenik meg, hogy „Ne félj!”.

Az estet a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus koncertje tette ünnepélyesebbé, majd az ajándékozás következett.

A közös ünneplés végén kollégiumi hagyomány szerint teával és mézes puszedlivel vendégelték meg a kollégistákat és a jelenlévőket.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+