Kiállítások Mátyás királyról

Két kiállítást nyitottak meg az Európa Kollégiumban a Mátyás király-emlékév kapcsán. A díszteremben a Hunyadi Mátyás életterei, az első emeleten pedig a Bibliotheca Corviniana kiállítást tekintheti meg a közönség. A vándorkiállítások anyagát bemutatták már a Kárpát-medence több településén is.

Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatója a köszöntőjében méltatta Mátyás királyt, majd elmondta, hogy Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a budapesti Magyarság Házát bízta meg a Mátyás király-emlékév lebonyolításával. Ez az intézmény hozta létre a most bemutatott Mátyás király életterei és a Bibliotheca Corviniana kiállításokat is. Az igazgatónő köszönetét fejezte ki a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központnak amiért közbenjárásával segítette, hogy a kiállításokat a kollégiumban is bemutathassák.

A megnyitót a csantavéri Hunyadi János Udvari Zenekar tette ünnepélyesebbé. Az általános iskolásokból álló zenekar tagjai a felkészítő tanárukkal, Bakos Árpáddal muzsikáltak.

A kiállítások anyagát november 8-ig bárki megtekintheti munkanapokon 10 és 16 óra között.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+