Kollégistáink sikere a 18. VMTDK-n

A november 22-étől 24-éig megszervezett 18. VMTDK-n az Európa Kollégium kollégistái is nagy sikerrel szerepeltek.

Az eseménysorozat november 22-én kezdődött a VMTDK ART művészeti programokkal az Újvidéki Egyetem Rektorátusának épületében. Ekkor került sor a VMTDK közös tárlatának megnyitójára, amit különböző művészeti programok követtek.

A november 23-ai program ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Technológiai Kar amfiteátrumában. Az Európa Kollégiumot a 18. VMTDK-n 27 kollégista képviselte abból a 41 kollégistából, akik dolgozatai, illetve művei a kollégium műhelyei keretén belül készültek el, és javasolva lettek a VMTDK-ra.

A többi kollégista különböző okok miatt nem tudott részt venni a konferencián. Az élő természettudományok szekcióban Zabos Diana (Mezőgazdasági Műhely I.), Rekecki Tibor, Dupák Valentina, Molnár Tamás (Mezőgazdasági műhely II.), Holpert Csilla (Technológiai Műhely) és Lajkó Flórián (Orvostudományi-és Egészségvédelmi Műhely II.) mutatták be dolgozatukat. Az élettelen természettudományok és műszaki tudományok szekcióban Vajagić Viola, Sárkány Krisztina (Kémia Műhely), Polyák Gabriella, Kancsár Zsolt (Műszaki Műhely II.) és Bošković Olivér (Műszaki Műhely I.), a társadalomtudományok I. szekcióban Korhecz Réka (Közgazdasági Műhely), Lackó Ármin (Mezőgazdasági Műhely I.) és Pénzes Lilla (Sport-és testnevelési Műhely), a társadalomtudományok II. szekcióban Pataki Rebeka (Pszichológia Műhely), a  humán tudományok I. szekcióban Szilágyi Donáta, Kovács Edina, Kiss Virág és Szobonya Tamara (Magyar Nyelvi Műhely), a humán tudományok II.szekcióban Mák Ivett és Szeles Réka (Magyar Irodalmi Műhely), a művészetek szekcióban pedig Bajúsz Krisztina, Török Noémi, Brezovszki Gergő (Művészeti Műhely-zeneművészeti szekció), Turkály Emma, Varga Emília és Szabados Zsófi (Művészeti Műhely-képzőművészeti szekció) védték meg dolgozataikat, műveiket.

A felsorolt kollégisták közül szekcióelsők lettek Lajkó Flórián, Rekecki Tibor, Sárkány Krisztina és Korhecz Réka, különdíjban részesült Dupák Valentina, Mák Ivett és Török Noémi, és összesen heten lettek javasolva a 2021-ben megtartandó Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre a tudományos bizottság döntése alapján.

A VMTDK-n sikeresen szerepeltek olyan hallgatók is, akik nem a kollégium műhelyeiből kerültek ki, de a kollégium lakói.

A 18. VMTDK hivatalos része a konferencia kiértékelésével és oklevélosztással zárult, majd a már hagyományos TDK-bulival ért véget a rendezvény.

Szakács Áron
(Fotó: Horvát Mária, Gergely Helena)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+