Második helyen végzett az Európa Kollégium focicsapata

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma 2016. április 1-jétől április 3-ig szervezte meg Bácsfeketehegyen a 2016 perces kispályás labdarúgó tornát.
A kezdőrúgást péntek este tíz órakor végezték el. A nyitómérkőzést a Magyarországról érkező Fidelitas és a Kishegyesi Vitézek játszották. A csapatok 5+1 felállásban léptek a pályára.
A labdarúgó tornán az októberben megnyitott Európa Kollégium csapata is részt vett. A kollégisták az első csoportban kaptak helyet, melyben tíz ellenfél várt rájuk. Kilenc győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportmérkőzéseket. Egyetlen vereségüket a Santos csapatától szenvedték el (3:1), akik sokáig az élmezőnyben szerepeltek, de végül nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Az Európa Kollégium csapatának sorsa kétségkívül a saját kezében volt. Az utolsó két fordulóban ugyanis a két hazai gárda várt rájuk. A kilencedik fordulóban csaptak össze az addig veretlen Építészek csapatával. Nagyszámú nézőközönség és hangos szurkolótáborok gyűltek össze mindkét oldalon. Nagy üdvrivalgás közepette zajlott le a mérkőzés, és az 1000. percet átugorva a hazaiak elszenvedték első vereségüket.
Az utolsó mérkőzés döntött el mindent. A hazai Csapatnév Generáló szerezte meg a vezetést, de ez nem volt elég ahhoz, hogy győzni tudjon.
Az EK minden energiáját összeszedve megfordította a mérkőzést, és az egymás elleni eredménynek köszönhetően bejutott a döntőbe.
A másik ágon a magyarországi No-mi:van? csapata veretlenül jutott a fináléba. Kilenc párharcukból nyolcon sikert arattak, és csak egy döntetlen árnyékolta be hibátlan teljesítményüket.
Elérkezett a várva várt mérkőzés. Kiegyenlített párharcot mutatott a játék, és az Európa Kollégium lelkes szurkolóinak hangos buzdítása csak tovább fokozta a hangulatot. Az első tíz perc nem hozott gólt, de a második félidő közepén a magyarországi csapat egyetlen találattal eldöntötte az első hely sorsát. Az EK nem tudott egyenlíteni, így 2016 percnyi foci után a külföldi vendégek örülhettek. Így a No-mi:van? végzett az első helyen, a második az Európa Kollégium lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az Építészek csapata állhatott fel.
A díjkiosztó gálán egyéni elismeréseket is osztottak. A torna legjobb játékosa Rafai Csongor lett (EK), a legjobb kapusnak pedig a Sördögök hálóőrét, Özvegy Eriket választották.
Az EK eredményei: EK-BBB 3:1, Santos-EK 1:3, EK-Kispad legjobbjai 2:0, Topolyai VMSZ IF-EK 0:2, EK-Sárga Fecnik 8:0, EK-Óbecse VMSZ IF 10:0, Fidelitas-EK 0:4, EK-Hegyesi Vitézek 5:0, Építészek-EK 1:2, EK-Csapatnév Generáló 2:1
Döntő: EK-No-mi:van? 0:1

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+