Műhelyvezető oktatók kerekasztal-beszélgetése

A szakkollégiumi tevékenység műhelyfoglalkozásait vezető oktatók gyűltek össze 2022. szeptember 21-én este az Európa Kollégium dísztermében, ahol egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül szó esett tervekről, ötletekről, javaslatokról a 2022/2023-as tanévre vonatkozóan. Az est vendége volt dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke. A beszélgetést a kollégium igazgatónője, Snejder-Sára Ildikó vezette, részt vett Horvát Mária vezető nevelőtanár, valamint Bakos Róbert és Szedlár Ágnes nevelőtanárok.

A beszélgetés elején a kollégium munkatársai ismertették a műhelyfoglalkozások folyamatát, céljait és beosztását, valamint a Moodle-rendszer használatának általános ismereteit. Bemutatásra került a kollégisták műhelydolgozatainak értékelésére szolgáló új pontozási rendszer javaslata is. Az ezt követő beszélgetés hasznos tapasztalat- és információcserének bizonyult a résztvevők számára.

Dr. Weiszburg Tamás tanár úr elismerően nyilatkozott a műhelyvezető oktatók tehetséggondozásában végzett munkájáról, hiszen egy fontos folyamat aktív részesei. Az Európa Kollégium gyűjtőpontként szolgál az egyetemisták számára, amely a műhelyeken keresztül lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre, az ambíciók megvalósítására, az intézmény fennállása óta pedig szisztematikus épülést észlel a szakkollégiumi tevékenység előrehaladásában.

Szedlár Ágnes
(Fotó: Horváth József)

Pin It on Pinterest