TISZTELET A HŰSÉGÉRT

Bicskei Zoltán magyarkanizsai filmrendező és grafikusművész – a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja – tájunk egyik kiváló, művészeti életünket is meghatározó alkotóművésze, gondolkodója.

Több más délvidéki magyar képzőművész mellett a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet Őt is felkérte, legyen részese, egyik alkotója, alkotóeleme a Nemzeti Összetartozás Évéhez és trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójához kötődő Összetartozunk című reprezentatív kiállítás-sorozatnak.

A Forrás Galéria által tervezett kiállításra 100 jeles kortárs magyar alkotót kértek fel, hogy egy-egy mű formájában fogalmazza meg és küldje útjára művészi üzenetét: hirdetve az emlékezést, az összetartozást és a magyarság közös jövőjét a Kárpát-medencében és a nagyvilágban.

A négy és fél perces kisfilm idén március elején elkészült és mint alkotója írja: „Valójában hálaadás a hűségnek. Mindazoknak, akik hűek maradtak az életet meg- és fenntartó mögöttes erőkhöz. Amiből oly sokat megszegünk és ami nélkül nincs élet. És nélküle mi sem lennénk itt ma.”

A filmnek Hozzád sóhajtunk a címe. Operatőr, vágó: Iván Attila, zene: Pál István és Szabados György.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+