Tűz- és környezetvédelmi, valamint informatikai eligazító gyűlés

Október 2-án az Európa Kollégium 2017/2018-as tanévre beköltözött elsőéves kollégistái tűz- és környezetvédelmi, valamint informatikai eligazító gyűlésen vettek részt.

Fődi Éva nevelőtanár üdvözölte a jelenlévőket, majd pedig Góbor Zoltán, informatikai teendőkkel megbízott munkatársunk ismertette az Európa Kollégium Informatikai Infrastruktúra Szabályzatát, illetve kiemelte a szabályzatban felsorolt felhasználási feltételeket, jogokat és kötelességeket.

Atlasz Áron, környezetvédelmi munkatársunk elmondta a kollégistáknak, hogy intézményünkben szelektíven gyűjthetők a kommunális-, a csomagolási- és a papírhulladékok, valamint a használt étkezési olajok, a kupakok és a használt elemek. Kiemelte, hogy az utasítások, illetve a jelölések szerint történik a hulladékok szelekciója. A kollégistákat arra kérte, hogy tartsák be ezeket az utasításokat, hiszen ezzel hozzájárulnak a természeti kincseink illetve környezetünk megőrzéséhez.

Kocsár-Gyalai Edit, tűzvédelmi munkatársunk ismertette az intézmény Tűzvédelmi Szabályzatát. Elmondta, hogy a kollégiumban a kézi tűzjelzők és a tűzvédelmi berendezések jól látható helyen vannak elhelyezve. Használatuk tűz észlelésekor kötelező. Munkatársunk az esetleges tűzeset alkalmával végrehajtandó intézkedéseket szemléltető módon is ismertette. Hangsúlyozta, hogy a tűzjelző megszólalásakor minden kollégista köteles a menekülési terv szerint elhagyni az épületet. Továbbá minden kollégista köteles a tűzriadó gyakorlatokon részt venni.

Babos Karolina
(Fotók: Balla Gyöngyi)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+