Vállalkozzunk Vajdaságban!

Március végén Danyi Zsuzsanna és Kovács Birkás Zsolt nevelőtanárok kíséretében Budapesten járt az Európa Kollégium küldöttsége a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiuma által szervezett állásbörzén és szakmai vitanapon.
A kollégistákat Kerepesi Máté, Balog Dániel és Perpauer Martin képviselték. Máté és Dániel a Budapesten szerzett tapasztalataikról tartottak előadást az Európa Kollégiumban. A budapesti rendezvényt a magyarországi felsőoktatásban tanuló határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára szervezték.
Máté és Dániel elmondták, hogy előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken és kárpát-medencei régiónkénti személyes konzultációkon vettek részt. Ezeken a programokon vajdasági vállalkozások képviselői és a vajdasági viszonyokat jól ismerő szakemberek osztották meg tapasztalataikat.
Többek között dr. Grezsa István, Magyarország kormánya miniszteri biztosának plenáris előadását is meghallgathatták, de előadást tartott mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, aki egyebek mellett azt ismertette, hogy az MNT milyen segítséget nyújt a külföldön szerzett diplomák honosítása kapcsán.
A rendezvény célja az volt, hogy bemutassák a szülőföldön kínálkozó lehetőségeket, segítsék a fiatalok szülőföldön történő elhelyezkedését felsőoktatási tanulmányaik befejeztével. Ezt az üzenetet hozta el Kerepesi Máté és Balog Dániel az Európa Kollégium dísztermében összegyűlt közönségnek.
Az előadáson részt vett Erős Dávid, fiatal újvidéki vállalkozó is, aki a kreatív, környezetbarát startup vállalkozását, a Ch∞se-t mutatta be. A közönség soraiban helyet foglalók számos kérdést intéztek az előadókhoz a vállalkozás indítás és működtetés kapcsán.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+