Ha november, akkor VMTDK!

A november 18-ától 21-éig megrendezett 20. VMTDK-n az Európa Kollégium szakkollégistái is bemutatták kutatási eredményeiket, művészeti alkotásaikat.

November 19-én a VMTDK ART művészeti programjait lehetett megtekinteni az Újvidéki Egyetem rektorátusának épületében. Ekkor került sor a VMTDK közös tárlatának megnyitójára, amelyen a kollégiumot két kollégista, Szabados Zsófi és Turkály Emma képviselte alkotásaival. Az utána következő egyéb művészeti programok keretében a közönség többek között Jenován Flórián zongorajátékát és Kiss Tamás szólóénekes produkcióját hallgathatta meg.

A Mezőgazdasági Kar amfiteátrumában megtartott november 20-ai ünnepélyes megnyitón Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatója is felszólalt. Elmondta, hogy a körülöttünk lévő világot a tudományok segítségével ismerhetjük meg, ezért is fontos az intézményben működő szakkollégiumi tevékenység.
Az Európa Kollégiumot a 20. VMTDK-n 26 kollégista képviselte a tudományok és a művészetek terén.

Az előadók közül szekcióelső díjat kapott Pletikoszity Tamás, Bata Dórián és Jenován Flórián, akiket javasoltak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre, Rekecki Tiborral együtt, továbbá szekcióelső lett Rózsa Róbert.

Különdíjban részesült Szécsényi Kata, Rekecki Tibor, Polyák Gabriella és Pataki Valentina.

Gergely-Ruppa Helena

Pin It on Pinterest