Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

A zenei tanulmányokat folytató kollégisták koncertje tette ünnepélyessé a magyar kultúra napját az Európa Kollégiumban.

Snejder-Sára Ildikó, az intézmény igazgatója a bevezetőjében ismertette a magyar kultúra napjával kapcsolatos információkat.

”Kollégiumunkban ezen a napon azt kívánjuk kifejezni, de ugyanakkor hálát is adni érte, hogy vannak fiatalok ezen a vidéken, akik éltetik, továbbadják, gazdagítják a magyar kultúrát a szülőföldünkön, Vajdaságban is. Azt szeretnénk üzenni, hogy számunkra is fontos, hogy legyen magyar iskola, színház és templom, és fontos, hogy legyen, aki a szívét, lelkét beleadva veszni nem hagyja azt, ami megkülönböztet, és felismerhetővé tesz bennünket. Számunkra fontos, hogy anyanyelvünkön beszéljünk, szóljon a népdal, legyen néptánc, költészet, legyenek magyar művészek, pedagógusok, tudósok, kiváló szakemberek. Fontos, hogy legyen művelt ifjúságunk, amely ragaszkodik gyökereihez, büszkén vallja anyanyelvét, hagyományait, történelmét. És nem csak vallja, hanem tovább is viszi mindazt az örökséget, amely magyarrá tesz bennünket.” – mondta az igazgatónő.

A díszteremben megtartott koncerten fellépő kollégisták: Jenován Flórián zongora, Makán Anton zongora, Kiss Tamás ének, Török Noémi népdal, Bajusz Krisztina jazz-ének. A fellépők produkcióit hatalmas tapssal köszönte meg a közönség.

Szakács Áron
(Fotó: Horvát Mária)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+