Könyvbemutatón vettünk részt Belgrádban a Collegium Hungaricumban

Az Európa Kollégium meghívást kapott a belgrádi Collegium Hungaricumtól és az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézettől Dubravka Đukanović A vajdasági római katolikus templomok architektúrája 1699–1939 című kötetének szerb nyelvű bemutatójára.

A kiadvány a Magyar Nemzeti Tanács, a péterváradi Tartományi Műemlékvédelmi Intézet és a Forum Könyvkiadó Intézet közös kiadásában jelent meg. A kötetet prof. dr. Mirjana Roter Blagojević recenzens méltatása után a szerző, prof. dr. Dubravka Đukanović ismertette. Ebben a monográfiában bemutatásra került a Vajdaságban a 18. és a 19. században, valamint a 20. század első évtizedeiben barokk, klasszicista és historizáló stílusban épült római katolikus egyházi épületek architektúrája.

Az eseményre a belgrádi Collegium Hungaricumban 2019. október 8-án 19 órakor került sor. A kötet bemutatóján jelen voltak Bozsóki Petra, Dragin Emil és Osztermann Emília kollégisták, valamint Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár, Horvát Mária nevelőtanár és Szentmártoni László informatikai munkatárs.

Horvát Mária
(Fotó: Danyi Zsuzsanna)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+