Nagy sikerű karácsonyi koncerttel mutatkozott be az Európa Kollégium énekkara

Ötödik alkalommal tartottak áhítattal egybekötött közös karácsonyt az Európa Kollégiumban. Danyi Zsuzsanna, vezető nevelőtanár a köszöntőjében kiemelte, hogy nagy öröm, hogy a kollégisták egyre gyakrabban emlegetik családként a kollégiumot. Ennek köszönhető az adventi időszakot átható családias hangulat is.

Snejder-Sára Ildikó igazgató asszony is köszöntötte az ünneplő kollégistákat és ft. Erhard Róbert apátplébánost, valamint nt. Halász Dániel református lelkipásztort. Az igazgató asszony arra hívta fel a kollégisták figyelmét, hogy a stresszes karácsonyi készülődés és vásárlás során sem feledjék el, hogy karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, és a karácsony vallási ünnep.

„A tárgyi ajándékok is fontosak, de közben ne feledkezzünk meg az emberről, akinek adjuk. Ajándék az odafigyelés vagy a bocsánatkérés is.”

Ft. Erhard Róbert apátplébános karácsonyi üzenetének a központi gondolata az volt, hogy a karácsony ünnepe, a meghittség, a szeretetteljesség attól függ, hogy az előző 364 nap során mennyit tettünk azért, hogy valóban megtörténjen a karácsony.

Nt. Halász Dániel református lelkipásztor elmondta, hogy Isten az életet hozta el a karácsonykor, ezért ne feledkezzünk meg arról, hogy kit ünneplünk: „Ha Jézus bennünk van, akkor minden más ráadásként megadatik nekünk. Kívánom, hogy minden napot úgy tudjunk megélni, mint a valódi ünnepet.”

Az est fénypontja a két hónapja alapított kollégiumi énekkar első fellépése volt. A Détári Apollónia kollégista kezdeményezésére alapított énekkar bő egyórás koncerttel tette meghittebbé és örömteljesebbé a közös karácsonyi ünnepet. Apollónia a karvezetői feladatot is vállalta, az énekkar tagjai pedig a következő kollégisták: Móricz Virág Kinga, Móricz Kincső Boróka, Fehér Flóra, Virág Laura, Torma Ramóna, Balla Krisztina, Lackó Márta, Ragács Emese, Hovanjec Ildikó, Turi Orsolya, Pásztor Zsófia, Bartuc Éva, Tóth Réka, Tadić Tanja, Virág Aleksz, Dávid Andor, Fábián Valentin, Kószó Lénárd, Gyarmati Roland, Fábián Bálint, Györe Szabolcs, Čutura Nikola. Zongorán közreműködött Makán Anton és Fábián Bálint. Györe Szabolcs csellózott, Brezovszki Gergő hegedűn, Fábián Valentin pedig nagybőgőn játszott. Szabados Zsófi gitáron, Lajkó Flórián pedig metalofonon kísérte a kórus fellépését.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt, Horváth József)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+