A prágai kirándulásunk egy kollégista szemszögéből

Az idei jutalomkirándulás remek lehetőség volt, több szempontból is. Csehországot és Szlovákiát látogattuk meg. Először is, hála a profi idegenvezetőnknek, rengeteget tanulhattunk a városok történelméről, kultúrájáról. Az érkezés napján egy helyi idegenvezető csatlakozott a kis csapatunkhoz, és végigvezetett minket a Hradzsin Várnegyed nevezetességein. Gyönyörű látvány volt maga a vár is, viszont külön kiemelném a mozaikos ablakokat, amik színpompával díszítik a Szent Vitus székesegyház belterét. Az Aranyművesek utcája tartogatott számunkra meglepetéseket. Például láthattunk kínzókamrát és alkimista műhelyt. A későbbiekben megtekintettük a Károly hidat, és az Orloj csillagászati órát.

Másnap ellátogattunk Karlovy Varyba, ami talán az egész fénypontja volt. Az óvárosban tett séta során megkóstolhattuk a különböző jótékony hatású gyógyvizeket, és gyönyörködhettünk a szecessziós és klasszicista épületekben, majd fényképezkedtünk a Csehország úgynevezett Velencéjénél. A nap folytatásában meglátogattuk a Vencel teret is.

A harmadik napon Pozsonyt vettük célba, amit csak úgy tudnék jellemezni, hogy egy csepp francia hangulatot kaptunk a várostól. Az idegenvezetőnk segítségével városnéző sétát tartottunk. Lenyűgözött a város építészete, és az emberek kedvessége. Nagyon jó hangulatban teltek a napok, sok élménnyel gazdagodtunk, és nincs is annál jobb, mint mikor a sok munkának közösen aratjuk le a gyümölcsét. Köszönjük az Európa Kollégiumnak, hogy ilyen törődéssel fordulnak felénk, és a nevelőtanároknak, hogy az egész kirándulás alatt, minden problémánkat megoldották, és segítettek nekünk.

Dávid Andor
(Fényképezte: Tóth Vásárhelyi Anita, Szedlár Ágnes)

Pin It on Pinterest