A „Nincs időm olvasni” kihívás áprilisi beszámolója

Az Európa Kollégium könyvbarát szakkörének tagjai folytatják a „Nincs időm olvasni” kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak könyvet, majd egy találkozón megbeszélik azt, így történt ez áprilisban is.

Az év negyedik hónapjában a kihívás résztvevőinek egy olyan könyvet kellett választaniuk, amelyben a vallásnak fontos szerepe van. A húsvéti ünnepkör is segíthetett ráhangolódni a témára, és az adott könyvre. A résztvevők által elolvasott könyvek szinte az összes világvallást érintették. Volt verseskötet, amiben keresztény tematikájú versek kaptak helyet, volt buddhizmussal foglalkozó könyv, egy másik a pogány magyar hitvilágról szólt, illetve volt olyan is, amely a judaizmus egyik szélsőséges ágazatát mutatta be. A havi téma igazán érdekfeszítő volt a résztvevők számára, ugyanis az elolvasott könyvek rövid összefoglalása után, még rengeteg felmerülő kérdés és vélemény került megvitatásra.

A májusi téma: egy könyv, amely a jövőben játszódik. A megbeszélés időpontja: május 31., szerda este 9 óra. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest