A „Nincs időm olvasni kihívás” márciusi beszámolója

Horvát Mária nevelőtanár, okleveles könyvtáros bátorítására, aki a könyvbarát szakkört koordinálja, a könyvbarát szakkör tagjai folytatták a „Nincs időm olvasni” kihívást.

A kollégisták közös témát követve, minden hónapban elolvasnak egy szabadon választott könyvet, majd egy közös találkozón beszélnek róla. E hónapban ezt online tartották meg.

A márciusi téma egy kortárs női szerző könyve. Sajnos még a mai napig is megtalálható mind az irodalomban, mind az élet egyéb területein, hogy a női szerzők, nők fokozott megpróbáltatások árán érhetik el azt, mint férfi társaik. Ezért is fontos megkülönböztetett figyelemmel tekintenünk rájuk. A havi kihívás is ezt hangsúlyozta, nekik próbált teret adni. A résztvevők által olvasott könyvek szerzői megtalálhatóak szinte a közvetlen környezetünkben, illetve a világ minden táján.

Áprilisban a téma egy könyv, aminek a címe egyetlen szóból áll (a névelők is számítanak). A megbeszélés időpontja április 28-án, kedden lesz 17 órakor. Az időpont a helyzettől függően változhat. Szeretettel várunk Mindenkit!

Polyák Gabriella és Hovanyec Judit

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+