A Nincs időm olvasni kihívás novemberi beszámolója

Az Európa Kollégium könyvbarát szakkörének tagjai továbbra is folytatják a Nincs időm olvasni kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak egy könyvet, amelyet egy találkozó keretein belül megbeszélnek.

A novemberi találkozó sikeresnek bizonyult. A havi téma egy olyan könyv volt, amely valamilyen módon kapcsolódott a könyvekhez, a könyvtárhoz… A megbeszélésen összesen hét kollégista találkozott élőben, és volt, aki online kapcsolódott be a beszélgetésbe.

Szó esett a klasszikusnak számító Anne Frank naplójáról, de Markus Zusak: A könyvtolvaj c. művéről is. E két holokauszt-regény témájában igen közel áll egymáshoz. Érdekes módon a zsidósághoz kapcsolódva (ugyanakkor korban távolabb) a sort tovább bővítette Stephane Arfi: Három nap Jeruzsálemben c. regénye, amely Jézus Jeruzsálemben való eltűnésének fiktív három napját beszéli el.

Volt olyan kollégista, aki a kollégium könyvtárából kölcsönzött könyvet (Nina George: Levendulaszoba). E regényben egy párizsi könyvkereskedő áll a középpontban. Matt Haig: Éjfél Könyvtár c. művét a részvevők közül ketten is elolvasták. Szó esett Colleen Hoover: Verity c. romantikus thrillerjéről, ahol a főszereplő egy író, szintúgy mint Stephen King Tortúra c. regényében. Utóbbit három kollégista is elolvasta, így mindenki számára egy részletes kép bontakozott ki a könyvről.

A novemberi találkozó témája jó választásnak bizonyult, izgalmas olvasási élményekkel gazdagodtak a kollégisták.

Decemberben a feladat egy olyan könyv elolvasása lesz, amely a fantasy műfajába tartozik. A megbeszélés időpontja december 20-a, szerda este 21 óra. Mindenkinek kellemes olvasást és szép hónapot kívánunk!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest