Ahol a tudás érték

Bemutatkozott a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány az Európa Kollégiumban. Snejder-Sára Ildikó, a kollégium igazgatója köszöntötte Petri Lászlót, a KMTA programigazgatóját és Kormányos Sárát, az alapítvány vajdasági mentoráltját. Az igazgatónő elmondta, hogy a KMTA olyan komoly lehetőséget nyújt a kollégisták számára is, amellyel élniük kell, ezért fontos az alapítvány bemutatkozása.

Petri László prezentációjából megtudhatták a kollégisták, hogy az alapítvány célja a Kárpát-medencében élő 16-30 éves tehetséges fiatalok felkutatása, támogatása, fejlődési lehetőségük biztosítása. Emellett egy tudományos hálózat kiépítése van folyamatban, amely megkönnyíti a Kárpát-medencében a személyek és a szervezetek közötti információcserét. Lehetőséget biztosítanak a nemzetközi tudományos életbe való bekapcsolódásra is.

Petri László két támogatott fiatal tudós példáján keresztül szemléltette, hogy hogyan működik az alapítvány mentori rendszere.

A péterrévei Kormányos Sára, a zentai Egészségügyi Középiskola végzőse tavaly ősszel lett a KMTA támogatottja. A diáklány arról beszélt a kollégistáknak, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni, ahhoz, hogy valaki mentorált lehessen és az is maradhasson.

A vendégelőadók az előadás végén a KMTA működésével kapcsolatos alapvető információkat tartalmazó szórólapokat osztottak ki a kollégistáknak, valamint a kérdéseikre is válaszoltak.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

 

Pin It on Pinterest