Az egyetemi és kollégiumi élettel ismerkedtek az elsőévesek

A szerb nyelvi felzárkóztató képzésen részt vevő elsőéves egyetemisták és leendő kollégisták rövid ismertetőt kaptak az egyetemi és a kollégiumi életről Danyi Zsuzsanna nevelőtanárnő előadásán.

Többek között ismertetve lett nekik a szerbiai felsőoktatási rendszer, a bolognai folyamat, valamint az Európa Kollégium szakkollégiumi és szabadidős tevékenységei. Egy rövid prezentáció és film is bemutatásra került az Európa Kollégium eddig megvalósult válogatott eseményeiről.

Az előadás végén az elsőévesek kérdései meg lettek válaszolva, és a leendő kollégisták társasjátékokat kölcsönözve folytathatták az estét.

Másnap, 2017.09.07-én a szerb nyelvi felzárkóztató képzésen résztvevő elsőéves egyetemisták részesei lehettek egy kötetlen beszélgetésnek, melynek során idősebb kollégisták osztották meg velük a tapasztalataikat, a nehézségekre és akadályokra vonatkozóan, amelyet a nem tökéletes szerb nyelvi tudás okozott nekik. A jövendőbeli egyetemisták útbaigazításokban, bátorításokban részesültek, megerősítve őket abban, hogy az elébük gördülő akadályokat könnyebben legyőzhessék. A beszélgetést Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár irányította Horvát Mária nevelőtanár közreműködésével.

Emlékeztetőül, az Európa Kollégium 34 elsőéves egyetemistát lát vendégül a Magyar Nemzeti Tanács két hétig tartó intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzésén.

Kovács Birkás Zsolt
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest