Az EKHÉK farsangi bálja

Az EKHÉK (Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviselete) Farsangi fánksütő versenyt rendezett a kollégiumban és Farsangi bálat a Petőfi Sándor MKK-ban.

Régen úgy tartották, hogy ha a böjti időszak előtt fánkot sütnek és esznek, akkor a legerősebb tavaszi vihar sem képes elsöpörni a ház tetejét. De az udvarláshoz is köthető volt a fánk készítése. Sokszor ebben az időszakban járták a legények a lányos házakat végig, s ilyenkor a háziak finom fánkkal kínálták a vendégeket. Azon túl, hogy finomat ehettek a fiúk, fontos volt megfigyelniük, hogy a lány miképp kínálta nekik a fánkot. Ha a lány megfelezte a fiúval a fánkot, akkor az azt jelentette, hogy viszonozta a szerelmét.

Farsang farka közeledtével, a kollégiumban fánksütésben versenyeztek a kollégisták. Volt aki hagyományos fánkot, volt aki amerikai fánkot sütött. Szépen kidíszítve tették a háromtagú zsűri elé, amely ezúttal a Fan(k)tastik csapat (Nagy Melinda, Németh Petra és Pénzes Lilla) fánkját minősítette a legjobbnak. Radakov Alen rendkívüli igyekezetét pedig különdíjjal jutalmazta a zsűri.

A nevelőtanárok csapata hagyományos és rózsafánkkal igyekezett kipótolni a fánkállományt. A kisült fánkokat a verseny után az EKHÉK szervezésében, valamint a kollégium támogatásával megrendezett Farsangi bálon jóízűen fogyasztották el a bálozó fiatalok.

A Petőfi Sándor MKK-ban több mint 300 fiatal gyűlt össze, hogy farsangi mulatozással űzze el a telet, vagyis mindinkább ezen a bálon igyekeztek kipihenni a téli szemeszter, és az azt követő vizsgaidőszak fáradalmait.

A bálat a kollégium klasszikus táncosai, Balla Krisztina, Kancsár Zsolt, Szecsődi Béla, Godányi Mária, Zabos Anita, Zabos Aurél, Nagyiván Leóna, Szabó Attila, Fábián Bálint, Polyák Gabriella, Major Evelin és Molnár Tamás nyitották meg egy látványos koreográfiával.

Danyi Zsuzsanna
(Fotó: Horváth József, Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest