Az Európa Kollégium 2023-2024-es tanévére vonatkozó ösztöndíjának ünnepélyes szerződés-aláírása

Az Európa Kollégium Egyetemista Központ a 2023/2024-es tanévben immáron másodízben hirdette meg ösztöndíjpályázatát, felsőbb éves szakkollégisták számára. Az ünnepélyes szerződés-aláírás mellett egy kerekasztal-beszélgetésre is sor került a kollégium dísztermében 2024. január 24-én, amelyen részt vettek az idei nyertes pályázók és mentoraik.

Snejder-Sára Ildikó igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, néhány szóban összefoglalva az ösztöndíjprogram tavalyi létrejöttének hátterét. Kiemelte, hogy a program az Országos Tudományos Diákköri Tanács, azon belül is dr. Weiszburg Tamás professzor úr kezdeményezésével indult. Hozzátette, idén 9 kollégista nyerte el az ösztöndíjat, akik több különféle tudományterületen folytatják tanulmányaikat, ezzel is biztosítva a projektum interdiszciplináris jellegét. A kerekasztal-beszélgetésen szó esett a szakdolgozatok formai követelményeiről, a tanév menetéhez kapcsolódó feladatokról, illetve a Moodle-rendszer használatáról. Sor került az ünnepélyes szerződés-aláírásra is. A program idei ösztöndíjasai: Bicók Lea, Erdei Szabolcs, Faragó Rita, Juszkán Petra, Madarász Marianna, Morvai-Rácz Richárd, Simon Oszkár, Szűcs Dóra, Tóth Szilárd.

A program célja, hogy kutatásalapú szakdolgozatok készüljenek, ami által az ösztöndíjasok még eredményesebben tudnak kapcsolódni a TDK-rendszeréhez, valamint a publikálás gyakorlatába. Így a felsőbb éves, tapasztalt kollégisták folytathatják az előző évek szakkollégiumi műhelyeiben megkezdett munkát, egyéni mentori segítséggel.

Szedlár Ágnes
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest