Az Európa Kollégium énekkarának koncertje Belgrádban

A belgrádi Collegium Hungaricum meghívására 2022. december 17-én, szombaton a Padovai Szent Antal templomban adott koncertet az Európa Kollégium énekkara.

A zenekedvelő kórustagok közül 16-an vettek részt a koncert megvalósításában Détári Apollónia vezetésével. A repertoárt a közelgő ünnep fényében állították össze, meghittebbé téve az ádventi várakozás időszakát. A koncerten felcsendültek hagyományos, magyar karácsonyi énekek és közismert angol nyelvű dalok is. A templom egyedi építészeti stílusának, berendezésének és akusztikájának köszönhetően a közönség egy igazán különleges élményben részesült. Szólót énekelt Dávid Andor és Détári Donáta, az énekkart zongorán kísérte Vastag Krisztina.

Szentgyörgy Klára, a Collegium Hungaricum igazgatónője megköszönte a kollégisták kitartó munkáját, amelyet a zene szeretetének áldozva a program összeállításába fektettek. A sikeres folytatásra buzdítva őket elmondta, hogy visszavárják a kórust más ünnepek alkalmából is. Az énekkar soron következő fellépése az Európa Kollégium hagyományos karácsonyi ünnepségén lesz.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest