Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Biológia Szekcióján jártunk

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Biológia Szekcióján az Európa Kollégium két kollégistája vett részt, Rekecki Tibor az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának állatorvosi szakos hallgatója, valamint Pletikoszity Gábor, az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának fogorvosi szakáról.

Gábor személyes jelenléttel adta elő munkáját a Bioinformatika és evolúcióbiológia tagozati ülésén, míg Tibor a konferencia ideje alatt zajló külföldi útjáról online csatlakozott az Állatökológia, faunisztika, taxonómia tagozathoz. A konferenciára látogató delegációhoz csatlakozott Szedlár Ágnes nevelőtanárnő és Szentmártoni László informatikai munkatárs is.

A Biológia Szekció tagozati üléseire április 24-én és 25-én került sor a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karának tantermeiben, a rendezvény nyitónapján pedig díszvacsorát és kvízversenyt tartottak az ELTE Lágymányosi Campusának kupolatermében. A csoport részt vett az április 26-i ünnepélyes díjkiosztón.

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia áprilisi rendezvénysorozatára az Európa Kollégium szervezésében összesen 48 megfigyelő diák és 9 versenyző jutott el a konferencia 8 különböző szekciójára. Büszkeséggel tekintünk minden vajdasági versenyzőnkre, hiszen Kárpát-medencei viszonylatban is elismert szakemberek előtt mérkőztek meg kortársaikkal, bátran és magabiztosan megvédve saját kutatómunkájukat, eredményeiket. Bízunk benne, hogy a hallgatók szakmai fejlődése és a tudományos munkában való tapasztalatszerzése céljából a jövőben is nagyszámú kollégistánknak tudjuk biztosítani, nemcsak a TDK-kon, de más konferenciákon való részvételt is.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest