Bemutatkozott az Anyanyelvápolók Szövetségének az ifjúsági tagozata az Európa Kollégiumban

Bemutatkozott a budapesti székhelyű Anyanyelvápolók Szövetségének az ifjúsági tagozata a díszteremben. A kollégisták az ifjúsági vezetőségi tagok beszámolóiból megismerhették a szervezet történetét, és megtudhatták azt is, hogy melyek a legmeghatározóbb tevékenységei. Ahogyan az ifjúsági vezetőségi tagok fogalmaztak, a szövetség az emberközpontú nyelvművelés civil társadalmi szervezete.

Az egész Kárpát-medencét behálózó szervezet tagságát két kollégista is gyarapítja, így ők is csatlakoztak a magyarországi vendégekhez a szövetség bemutatása során. Vadnai Erika és Bata Dórián, a mozgalom vajdasági vezetője, arra biztatták a kollégistákat, hogy ők is csatlakozzanak az Anyanyelvápolók Szövetségéhez.

Bata Dórián elmondta: „Sokszor elhangzik, hogy az Európa Kollégiumból kerül ki a vajdasági értelmiség. Az, hogy valóban betölthessünk egy vezető értelmiségi pozíciót a társadalmunkban, nem elképzelhető anélkül, hogy ne tudjuk magunkat írásban és szóban kifejezni.”

Az Anyanyelvápolók Szövetsége ezért együttműködési céllal felvette a kapcsolatot az Európa Kollégiummal, valamint a Vajdasági Magyar Diákszövetséggel.

Az Anyanyelvápolók Szövetségének ifjúsági vezetőségi tagjai három napot töltöttek el a kollégistákkal. Az utolsó napon egy vetélkedőt szerveztek, „anyanyelvi licit” néven, amelynek során a kollégisták egy kis ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen jó hangulatban zajlanak a szervezet rendezvényei. A játékra hat kollégiumi csapat  nevezett be, amely végén a szövetség tagjai könyvjutalommal jutalmazták meg a győztes csapatot.

Szakács Áron
(Horváth József, Kovács Birkás Zsolt)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+