Egyetemistaként egészségesen és sikeresen

Dr. Halasi Szabolcs A hallgatók szubjektív életminősége és egészségmagatartása címmel tartott előadást az Európa Kollégium legutóbbi közéleti estje keretében. A szegedi Gál Ferenc Egyetem Pedagógia Karának és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának tanára visszatérő vendég a kollégiumban, de a Sport- és Testnevelési Műhely műhelyvezető oktatójaként is ismerhetik a kollégisták.

A kollégisták az előadás során megtudhatták, hogy a hatékony időmenedzseléssel, egészséges táplálkozással, a regenerálódásra, pihenésre fordított megfelelő idővel hogyan tudnak sikeresek lenni a tanulmányaik során úgy, hogy közben a szórakozásra, a tartalmas kikapcsolódásra is maradjon idejük.

Dr. Halasi Szabolcs elmondta, hogy ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyetemista léttel járó kihívások sem csökkentsék a hallgatók szubjektív életminőségét. A fizikai- és mentális egészség megőrzése mellett, a szociális kapcsolatok és az egészséges környezet egyaránt szükségesek ahhoz, hogy az egyetemisták szubjektív életminősége emelkedni tudjon.

Az előadó készséggel válaszolt a kollégisták kérdéseire is.

Szakács Áron
(Fotó: Szentmártoni László)

Pin It on Pinterest