Élménydús strasbourgi kirándulás

2017. július 2-ától 5-éig strasbourgi jutalom kiránduláson vettek részt Apró Alexandra, Csíkos Dániel, Gellér Éva, Ginder Annamária, Kálmán Beáta, Kemény Orsolya, Pletikoszity Árpád és Slezák Lázár kollégisták Babos Karolina nevelőtanár és Muzsika-Tót Tímea jogi teendőkkel megbízott munkatárs, szolgálatvezető kíséretében.

Deli Andor, európai parlamenti képviselő úr meghívásának tettek eleget, a VMSZ női – és nyugdíjas fórumának tagjaival együtt. Július 2-án hajnali egy órakor indultak az Európa Kollégium udvarából, és az esti órákban érkeztek a szálláshelyre a németországi Offenburgba.

Július 3-án Haut-Koenigsbourgban megtekintették a várat, amely egy tipikus XV-XVI. századi dél-rajnavölgyi kastély. Ezután Obernaiben városnézés és szabad program következett. A délutáni órákban a franciaországi Strasbourgba utaztak, ahol a városnézést sétahajózás követte a történelmi belváros körül. Július 4-én Strasbourgban meglátogatták az Európai Parlamentet.

A hivatalos látogatói program keretében kötetlen beszélgetést folytathattak Deli Andor európai parlamenti képviselővel. Majd pedig előadáson vettek részt ahol az Európai Parlament működéséről tájékozódhattak. A program az EP plenáris ülésének megtekintésével zárult. Július 4-én tizennyolc órakor indultak haza, és július 5-én a késő délutáni órákban érkeztek Újvidékre.

Babos Karolina

Fotók: Apró Alexandra, Kálmán Beáta, Pletikoszity Árpád, Muzsika-Tót Tímea, Babos Karolina

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+