Hogyan írjunk jó CV-t?

A karrierépítés már az egyetemen megkezdődik, és ennek megkerülhetetlen eleme a jól megírt CV, vagyis szakmai önéletrajz. Dr. Aleksandra Vujić, független szaktanácsadó és a Vajdasági Emberjogi Központ igazgatója közéleti est keretében ismertette a kollégistákkal, hogy hogyan kell jól megírni egy CV-t és egy motivációs levelet.

Kiemelte, hogy a CV az első lépcsőfok az álláshoz vezető úton, ugyanis ettől függ, hogy az érintett személyt elhívják-e személyes interjúra is.

Az előadó a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat állásajánlatai közül kiválasztott egyet, és gyakorlati példán keresztül mutatta meg, hogy az adott állásra milyen CV-t kellene írni. Ismertette a CV írás formai és tartalmi szabályait, valamint részletes útmutatót adott a motivációs levél írásával kapcsolatban is.

Dr. Aleksandra Vujić kiemelte, hogy az egyetemisták mindenképpen írják bele a CV-jükbe, hogy az Európa Kollégium lakói, mert az előnyt jelenthet számukra.

A közéleti est a járványügyi szabályok betartása mellett zajlott, az ott készült felvételt pedig utólag azok is megtekinthetik, akik nem lehettek jelen.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

 

Pin It on Pinterest