Járványhelyzet a nagyvárosban

Dr. Túró Lídia, az Egyetemista Egészségvédelmi Intézet járványtani munkatársa rendszeres előadója az Európa Kollégium közéleti estjeinek. November 3-án a fenti címmel tartott előadást a díszteremben.

Az est középpontjában természetesen a koronavírus-járvány állt. A doktornő felhívta a figyelmet a járvány terjedésének a módjára és a veszélyeire, ismertette a kollégistákkal a megfékezéséhez szükséges óvintézkedéseket, valamint külön hangsúlyozta a védőoltás felvételének a fontosságát. Mint elmondta, az oltás az Egyetemista Egészségvédelmi Intézetben is felvehető.

A kollégisták hallhatták a legfrissebb fertőzöttségi adatokat is, és az előadó külön kiemelte az újvidéki egyetemistákra vonatkozó információkat.

Dr. Túró Lídiától ezen kívül megtudhatták azt is, hogy bizonyos szenvedélybetegségek, káros szokások milyen arányban vannak jelen a mintegy 51 ezer újvidéki egyetemista körében.

A kollégisták arról is tájékozódtak, hogy az Egyetemista Egészségvédelmi Intézetben milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A doktornő felhívta a közönség figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára is.

Az est végén a hallgatóság feltehette a kérdéseit, amelyekre a doktornő készséggel válaszolt.

Szakács Áron
(Fotó: Horváth József)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+