Karácsony kívül-belül

Ádvent harmadik hetében, december 16-án ft. Hajdú László atya, csonoplyai plébános Karácsony kívül-belül címmel tartott előadást a díszteremben, és segített a kollégistáknak a közelgő ünnepre való felkészülésben.

Előadásában kiemelte, hogy karácsonykor ugyan nem mindenki Krisztus születését ünnepli, de az ajándékozás, az ünnepi díszek, a közös családi ünneplés stb., mind a belső ünnep felé irányítanak bennünket.

Az atya részletesen ismertette a karácsony történelmi hátterét, a messiásvárás bibliai vonatkozásait, valamint az evangéliumi beszámolókat Krisztus születéséről.

Horvát Mária nevelőtanár elmondta, hogy sajnos a koronavírus-járvány miatt nem kerülhet sor a szokásos kollégiumi karácsonyi hangversenyre, sem a közös ajándékozásra. Ezért az előadás végén ft. Hajdú László atya három kérdést intézett a kollégistákhoz. A kollégium a helyes választ adókat ajándékkal jutalmazta.

A közéleti estről ezúttal is felvétel készült, így azok is megnézhetik az előadást, akik a korlátozások miatt nem lehettek jelen.

Szakács Áron
(Fotó: Horváth József)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+