KOLLÉGISTÁINK A 17. VMTDK-n

A november 23-tól 25-ig megszervezett 17. VMTDK-n az Európa Kollégium kollégistái is nagy sikerrel szerepeltek.

Az eseménysorozat november 23-án kezdődött a VMTDK ART művészeti programokkal az Újvidéki Egyetem Rektorátusának épületében. Ekkor került sor a VMTDK közös tárlatának megnyitójára, amelyen a kollégiumot öt kollégista képviselte alkotásaival. Az utána következő egyéb művészeti programok keretében Györe Szabolcs kollégista előadta Dimitri Shostakovich c-moll vonós kvartett című művét, a kollégium színtársulata pedig az Incognito című performanszával szerepelt.

A Technológiai Kar amfiteátrumában megtartott, november 24-i ünnepélyes megnyitón a felszólalók között Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatója is köszöntötte a konferenciát. Az igazgatónő kihangsúlyozta a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium és az Európa Kollégium partneri együttműködése kialakításának fontosságát, és hozzátette, hogy a VMTDK-ra benevezett kollégisták száma alátámasztja ennek az együttműködésnek a sikeres kezdetét.

Az Európa Kollégiumot a 17. VMTDK-n 32 kollégista képviselte, a tudományok és a művészetek terén. A VMTDK-n sikeresen szerepeltek olyan hallgatók is, akik nem a kollégiumot képviselték, de a kollégium lakói.

A kollégiumot képviselő kollégisták közül Magosi Ádám plenáris diákelőadóként ért el kimagasló eredményt. Kollégistáink közül szekcióelsők Sárkány Krisztina, Pletikoszity Árpád és Monyov Glória. A tudományos bizottság a szekcióelsőkön kívül még néhány kollégistát javasolt a jövő év elején sorra kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre.

Az 17. VMTDK hivatalos része a konferencia kiértékelésével és oklevélosztással zárult, majd a már hagyományos, kötetlen bulival ért véget a rendezvény.

Fődi Éva
(Fotó: Dávid Csilla, Fődi Éva)

Pin It on Pinterest