Kollégistáink ellátogattak a Pécsi Tudományegyetem rendezvényeire

Május 8-án és 9-én a Pécsi Tudományegyetem konferencia-előadásokkal, kulturális- és sportrendezvényekkel mutatkozott be az Újvidéki Egyetem Rektorátusán a két intézmény további eredményes együttműködése céljából. Ezekre a rendezvényekre az Európa Kollégium kollégistái is ellátogattak.

A pécsi napokat Zeller Gyula, a PTE rektorhelyettese és dr. Dušan Nikolić, az Újvidéki Egyetem rektora köszöntő beszédei nyitották meg.

Ezt követően a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója, Jakab Gábor A szőlő fürttömöttségének és bogyószínének befolyásolása címmel tartott szakmai előadást. Hevér László, a Borászati Osztály vezetője a Villányi borvidék – múlt, jelen, jövő címmel tartott ismeretterjesztő előadást.

A délutáni órákban a PTE Művészeti Karának Média- és Alkalmazott Művészeti Intézete Tervezőgrafika szakirányán tanuló hallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás az egyetem központi épületében. A megnyitón a Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének hallgatója Andrew Haringer Liszt Ferenc Harmoines du Suir, Paysage, Au bord d’une source, és Mazeppa zongoraműveit adta elő.

Május 9-én a Jogi Karon tartottak jogi szimpóziumot a Nyugat-Balkán és az Európai Unió aktuális kérdéseiről.

Babos Karolina
(Fotó: Dávid Csilla, Babos Karolina)

Pin It on Pinterest