Ép testben ép lélek

Dr. Túró Lídia, az Újvidéki Egyetemista Egészségvédelmi Intézet járványtani szakorvosa rendszeres előadó az Európa Kollégium közéleti estjein. Az október 18-i előadásán főként az elsőévesekhez szólt, akiket hasznos tanácsokkal látott el az egészségük megóvása kapcsán.

A doktornő az est elején ismertette az Újvidéki Egyetemista Egészségvédelmi Intézet nyújtotta szolgáltatásokat. Az intézet a mintegy ötvenegyezer újvidéki egyetemista számára nyújt háziorvosi és szakorvosi ellátást. A hallgatók emellett tájékoztatást kaptak a székvárosi egyetemisták általános egészségügyi állapotáról, valamint arról, hogy milyen panaszokkal fordulnak leggyakrabban az egyetemi városban található intézet orvosaihoz.

Ahogyan dr. Túró Lídia elmondta, a fiatalokat az egyetemista élet számos új kihívás elé állítja, amelyek között rendkívül fontos megtalálniuk az egyensúlyt az egészségük megőrzése érdekében. Az előadó hasznos útmutatást adott ahhoz, hogy ez hogyan sikerülhet, és tippeket osztott meg a hallgatósággal azzal kapcsolatban is, hogy hogyan tudnak apró lépésenként változtatni az egészségtelen szokásaikon.

Dr. Túró Lídia a közéleti est végén készséggel válaszolt a kollégisták kérdéseire.

Szakács Áron
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest