Kollégistánk a II. Magyary Konferencián

A budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának Magyary Zoltán Szakkollégiuma 2021. május 7-én másodszor szervezte meg a Magyary Konferenciát, amely a jog-, társadalom- és államtudományok különböző területeit hivatott egy rendezvény keretein belül felvonultatni.

Kollégiumunkat a konferencián Firsing Karolina kollégista, a Jogtudományok Karának harmadéves hallgatója képviselte A magyar nemzeti kisebbség nyelvi jogai Vajdaságban című szakdolgozatával. Dolgozatának témája a kisebbségi nyelvi jogok bemutatása, elemzése, illetve összehasonlítása, legfőképpen Szerbiában és Magyarországon. Témavezető tanára dr. Halász Iván az Európa Kollégium műhelyvezető oktatója.

Szakdolgozata bemutatása után Karolina a következőket nyilatkozta:
„Lámpalázas vagyok amikor nekem kell kiállnom a hallgató közönség elé. Azonban, ha a szekcióvezetők, zsűritagok megteremtik a kellemes hangulatot, még így online formában is, minden idegesség gyorsan elvész.
Így volt ez most is, teljes mértékben pozitív élményben volt részem. Egy kötetlen, de mégis nagyon hasznos kommunikáció a szakmabeli egyetemi hallgatókkal, professzorokkal.”

Fődi Éva
(Fotó: Fődi Éva)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+