Körvonalak párbeszéde – műhelymunka a nyelvi képzés résztvevői számára

Idén is az Európa Kollégium nyújt otthont a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében megszervezett intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés résztvevői számára. Vajdaság különböző középiskoláiból 77, a harmadik osztályt idén befejező diák érkezett Újvidékre, hogy részt vegyen az ötnapos, negyvenórás képzésen.

A diákok számára az öt nap alatt az Európa Kollégium biztosít szállást, és egyúttal lehetőséget arra, hogy még középiskolásként megismerhessék a kollégiumi életet.

Monyov Glória és Rác Gyöngyike kollégisták, Fődi Éva nevelőtanárnő vezetésével a képzés első estjén a Körvonalak párbeszéde címmel tartottak a diákoknak egy olyan szabadtéri képzőművészeti műhelymunkát, amely nem csupán a kreativitásukat bontakoztatta ki, hanem szórakoztatva segítette őket az ismerkedésben.

A diákok feladata az volt, hogy a földre helyezett széles papírcsíkokra úgy fessék fel az emberi testek körvonalait, hogy azok különböző képzőművészeti elemekkel, vonalakkal, színekkel, kommunikáljanak egymással. A vidám est végére nem csak az alkotások, hanem az alkotóik is kommunikáltak, barátkoztak egymással.

Szakács Áron
(Fotó: Horvát Mária, Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest