Kötetlen beszélgetés az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés résztvevőivel

Idén is az Európa Kollégium ad otthont a Magyar Nemzeti Tanács intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzésének, amelyen 26 elsőéves egyetemista vesz részt. Horvát Mária, a kollégium vezető nevelőtanára, ezúttal is beszélgetős estet szervezett a résztvevők számára.

Az Európa Kollégium lakói, a kisoroszi Lackó Márta, a csantavéri Hovanyec Ildikó, a kavillói Lajkó Flórián, a tordai Rozsi Aleksz és a moholi Kocsis Tímea megosztották a képzés résztvevőivel, hogy ők hogyan tudták legyőzni a gyenge szerb tudásuk miatt felmerülő akadályokat az egyetemi éveik elején.

Gyakorlati tanácsokkal látták el a gólyákat azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudják pótolni a nyelvi hiányosságaikat. Kiemelték, hogy ha nem is biztosak magukban, merjenek kommunikálni, ne legyenek kellemetlenek számukra az esetleges tévedések, mert csak ezáltal tudják elsajátítani a nyelvet. Bátorították az elsőéveseket arra, hogy barátkozzanak szerb anyanyelvű évfolyamtársaikkal, hiszen a kötetlen társalgás során a legegyszerűbb fejleszteni a nyelvtudásukat.

Szakács Áron
(Fotó: Vojvodić Annamária)

Pin It on Pinterest