Megismerhették az EISZ nyújtotta lehetőségeket a kollégisták

A magyarországi Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program tartalomszolgáltatási lehetőségeit ismertették meg a kollégistákkal a Magyar Tudományos Akadémia EISZ Titkárságának a munkatársai egy közéleti est keretében.

Dániel Ágnes, intézményi kapcsolattartó bemutatta az EISZ megalakulásának a történetét, a céljait, valamint azt, hogy hogyan fejlődött ez a szolgáltatás az elmúlt huszonkét év során. Az EISZ nyújtotta állami támogatással a magyarországi és határon túli felsőoktatási intézmények, nonprofit kutatóhelyek, oktatással, kutatással foglalkozó egyéb intézmények a piaci árnál olcsóbban juthatnak hozzá elektronikus tudományos tartalmakhoz, adatbázisokhoz, folyóiratokhoz és könyvekhez. Az EISZ szolgáltatásainak az elérésére a kollégisták is jogosultak.

Keresztes Júliától, az EISZ főkönyvtárosától a közéleti est résztvevői megtudhatták, hogy a kollégiumi hálózatról való regisztráció milyen előnyökkel jár, és ismertette a rendszer adatbázisait is.
Belső-Stefán Esztertől, az EISZ intézményi kapcsolattartójától a nyílt hozzáférésű publikálási lehetőségekről tájékozódhattak a kollégisták.

Szakács Áron
(Fényképezte: Szentmártoni László)

Pin It on Pinterest