Meglátogattuk a X. Tudományfesztivált

A Miskolcon megrendezett X. Tudományfesztiválon kollégiumunkat Polyák Gabriella, Rostás Csenge, Bata Dórián, Lajkó Flórián és Barsi Árpád kollégisták képviselték. A kollégistákat Fődi Éva nevelőtanár kísérte. Az Európa Kollégiumot, a fesztivál egyik főszervezője, a TIT Kossuth Klub Egyesület hívta meg a kétnapos, 2021. szeptember 16-17. megtartott rendezvényre.

A programok a miskolci Tudomány és Technika Házában, az épület előtti területen felállított színpadon és sátrakban zajlottak. A tudományos ismeretterjesztő rendezvény az oktatás és innováció összekapcsolódását mutatta be élményalapú formában.

A Kollégiumnak lehetősége adódott a bemutatkozásra is, Bata Dórián a kollégium szakkollégiumi programját ismertette a közönséggel, Polyák Gabriella pedig az Európa Kollégium Műszaki Műhelyében készült, a 35. OTDK-n is előadott szakdolgozatát mutatta be.

A fesztivál hivatalos programja után, saját szervezésben a kollégisták városnéző séta során megismerkedtek Miskolc belvárosával, meglátogatták az Avasi kilátót, valamint a tapolcai Barlangfürdőt is.

Fődi Éva
(Fotó: Fődi Éva)

Pin It on Pinterest