Színesebbé válik az edzőtermünk

A kollégium alagsorában található edzőterem falait az elmúlt hónapokban a kollégium képzőművészeti szakkörének tagjai falfestményekkel tették színesebbé. A rajzszakkör tagjai elsősorban az Művészeti Akadémia, Képzőművészeti Tanszékének hallgatói Rác Gyöngyike, Monyov Glória, Lality Csaba, Toldi Lénárd és Csorba Emil, de a munkában lelkesen és ugyanolyan szakértelemmel vettek részt Szűcs Orsolya és  Balog Máté is, akik más karok hallgatói.

Az alkotókat a terem rendeltetésével összhangban, a kollégiumban zajló sportesemények, valamint a testedzés és mozgás ihlették meg. Modelljeik a kollégiumban aktívan edző és sportoló kollégisták voltak. A falfestmények elkészítését a szakkör tagjai a sportoló kollégisták képeinek kivetítésével, majd megrajzolásával kezdték. A részletesen felvázolt rajzokat, melyet szénnel készítettek el, a továbbiakban betonfestékkel alakították festménnyé. Különös gondot fordítottak a mozgásban levő testek élethű megörökítésére, az össz festmény stílusbeli összhangjára, valamint arra, hogy a tágas terem falaira elkészített alkotásokat vizuális egységgé komponálják. Ezt nagyon sikeresen, a terem falain körbefutó sugárszerű színes vonalakkal érték el.

A terem kifestése természetesen még folyamatban van, a szakkör tagjai idejük és ihletettségük függvényében tovább fognak rajta dolgozni.

Fődi Éva

(Fotók: Balla Gyöngyi)

Pin It on Pinterest