Végső búcsút vettünk Danyi Zsuzsannától

Január ötödikén gyászülésen búcsúztak a kollégium dolgozói és lakói Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanártól, aki méltósággal viselt hosszú, súlyos betegség után hunyt el január másodikán 56. életévében.

Snejder-Sára Ildikó igazgató asszony búcsúbeszédében elmondta, hogy Zsuzsanna a kollégium működésének a legelejétől az aktív részese volt, és a nevelőtanári testület vezető nevelőtanáraként kulcsfontosságú szerepet töltött be az intézmény működésében.

„Élvezettel, szeretettel és lelkesen végezte a munkáját, fáradhatatlan és elkötelezett volt. Igazi pedagógusként értette a kollégisták nyelvét, tudta hogyan kell a kölcsönös tiszteleten alapuló közvetlen és vidám kapcsolatot kialakítani velük, de ugyanakkor, ha a helyzet megkövetelte, ugyancsak igazi pedagógusként, a szigorú és következetes arcát is megmutatta. A zeneszakos és zenekedvelő kollégistákkal különösen értették egymást, akik nemcsak mint a kollégium nevelőtanárához, de gyakran szakmai kérdésben is hozzá fordultak.” – búcsúzott Zsuzsannától Snejder-Sára Ildikó.

A nevelőtanári testület nevében Fődi Éva nevelőtanár búcsúzott Danyi Zsuzsannától és ismertette az életrajzát. Zsuzsanna az újvidéki Művészeti Akadémia, Zeneművészeti Tanszékének Zenepedagógiai szakán diplomázott 1988-ban. Szakmai pályafutása során általános- és középiskolai tanárként, az újvidéki Művészeti Akadémia szakmunkatársaként és a szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és edző Szak előadójaként is tevékenykedett. Élete utolsó hat évében, 2015-től 2022-ig, az újvidéki Európa Kollégium vezető nevelőtanáraként dolgozott. Zenepedagógusi munkásságát több ízben jutalmazták elismeréssel. Két fia és férje gyászolják.

Horvát Mária nevelőtanár Szent Pál apostol thesszalonikaiakhoz írt leveléből olvasott fel: „Nem akarjuk, hogy tudatlanságban legyetek az elhunytak sorsa felől, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Ha Jézus – mint ahogy hisszük – meghalt, de feltámadt, akkor Isten feltámasztja vele együtt azokat is, akik Jézusban hunytak el.“

Az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviselete nevében Lackó Márta, az EKHÉK elnöke búcsúzott a vezető nevelőtanáruktól. Jenován Flórián pedig Sergey Rachmaninov Op.16 Hat zenei pillanat zongorára című művének a harmadik darabjával vett végső búcsút Danyi Zsuzsannától.

Az újvidéki Városi temetőben megtartott búcsúztatón is Snejder-Sára Ildikó szólt az egybegyűltekhez, majd Détári Apollónia vezetésével az Európa Kollégium énekkara búcsúzott Danyi Zsuzsannától, akinek a szakmai segítségére mindig számíthattak a kórus tagjai.

Az Európa Kollégium Danyi Zsuzsanna emlékét tisztelettel megőrzi!

Szakács Áron
(Fotó: Horváth József)

Pin It on Pinterest