Zengj nekünk dalt!

Az Európa Kollégiumban március 15-én, ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról.
Az előadást az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Tanszékének Kreatív Műhelye mutatta be „Zengj nekünk dalt!” címmel.
A nemzeti ünnepünkön Snejder-Sára Ildikó, a kollégium igazgatónője köszöntötte a vendégeket, köztük Dr. Csányi Erzsébetet, a Magyar Tanszék tanszékvezetőjét és Dr. Utasi Csilla egyetemi tanárt, az előadás szövegkönyvének összeállítóját.
Ahogyan Dr. Utasi Csilla elmondta, a Kreatív Műhely ünnepi előadásának összeállításakor ezúttal is az volt a cél, hogy a sablonokat kikerülve, irodalmilag értékes szövegek kerüljenek színpadra.
A forradalom és szabadságharc zeneiségét előtérbe helyező előadást Maletaški Krisztina rendezte, aki a Magyar Tanszék negyedéves hallgatója és az Európa Kollégium lakója. Az emlékműsorban rajta kívül több kollégista is fellépett: Szabó Tímea elsőéves, Kadván Zsuzsanna másodéves, Csáki Edina harmadéves és Girizd Loránd negyedéves tanszékes hallgató.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+