Évzáró képzőművészeti kiállítás nyílt a kollégiumi galériában

Három kiállítás nyílt meg az Európa Kollégium körgalériájának három emeletén. A Művészeti Műhely Képzőművészeti Szekciójának két tagja, Monyov Glória és Rác Gyöngyi a szakkollégiumi tevékenységük zárómomentumaként mutatták be a munkáikat.

Az első emeleten Monyov Glória, a Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tanszékének szobrász szakos hallgatója állította ki a munkáit. A Vízszínen című sorozat különleges technikával, egybevasalt műanyag fóliák és tus segítségével jeleníti meg a vizet.

A második emeleten Rác Gyöngyi rajzait lehet megtekinteni. Gyöngyi a Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tanszékének másodéves grafikus szakos hallgatója. Kiállítása a “Home”, azaz “Otthon” címet kapta.

A kollégisták munkáját Fődi Éva nevelőtanár koordinálta.

Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium megbízott igazgatója a kiállítás megnyitásakor elmondta, hogy külön dícséretet érdemel, hogy Rác Gyöngyi és Monyov Glória képviselték a kollégiumot Pécsett az Országos Művészeti Diákköri Konferencián.

Az igazgatónő megnyitotta a kollégium fotó szakkörének  zárókiállítását is, amely a harmadik emeleten kapott helyet. A szakkör munkájában részt vevő kollégisták: Greilach Martin, Fekete Renáta, Nagy Gábor, Soltis Balázs, Tóth Tilla, Vajagić Viola és Volford Diana. Fotóik témája az Európa Kollégium épülete és a kollégiumi élet. A szakköri munkát Dr. Antal Szilárd vezette, aki megköszönte a lehetőséget, hogy ilyen jó körülmények között dolgozhattak a szakkör tagjaival.

Szakács Áron

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+