Egykori kollégistánk tartott előadást a jogi szakma sokszínűségéről

Szedlár Erich okleveles jogász, a tartományi képviselőház munkatársa, egykori kollégistánk A jogi szakma sokszínűsége – Távlatok és perspektívák címmel tartott előadást a kollégium dísztermében október 15-én.

A rövid felvezetőben bemutatásra került Erich tevékeny részvétele a kollégium színtársulatában és a focicsapatában, ugyanis ő a kollégium első két tanévében volt bentlakó kollégistánk. Az előadásában pedig arról beszélt, hogy egykor hogyan kezdte el jogászként pályafutását, milyen sokszínű lehetőségek állnak rendelkezésre egy pályakezdő jogász esetében, az ezzel kapcsolatos személyes tapasztalatait is megosztva, illetve hogyan tudta összeegyeztetni a munkát és a családot, ugyanis nős és egy gyermek édesapja is. A távlatokat és perspektívákat illetően pedig a mesterséges intelligencia jogi szakmát érintő hatásáról is véleményt mondott. Az előadása végén kitért a kollégiumban eltöltött éveire is.

Az Európa Kollégium fennállásának 10 éves évfordulója kapcsán több eseményünk az évforduló jegyében kerül megszervezésre. Ebből kifolyólag, a 2024/2025-ös tanévben, amely a sorrendben a tizedik tanévünk, egykori kollégistáink is előadók lesznek közéleti estjeinken.

Kovács Birkás Zsolt
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest