Rendhagyó színházi előadás az Európa Kollégiumban

Az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatói az Európa Kollégiumban is bemutatták a Tánc! című vizsgaelőadásukat, amelyet Murakami Haruki japán író regénye alapján Lénárd Róbert rendezett.

A kollégium néhány órára szállodává változott, ahol a nézők (kollégisták) szereplői lettek a darabnak, váratlan események zökkentették ki őket a nyugalmukból.

„névtelen hősünk egyetlen dolgot tud: a válaszok egy rozoga szállodában, a delfin szállóban várnak rá, ahol valaki érte sír. ám amit ott talál, az alapjaiban fordítja fel az életét.
noir és önmagunk utáni nyomozás, fantázia és a magányos ember szöszmötölései, lámpák és tánclépések. egy előadás, ami nem hagy egy helyben ülni.”

– olvasható az Újvidéki Színház honlapján.

És valóban, a szereplők és a közönség folyamatosan mozgásban volt, az előadás a kollégium körülményeihez alkalmazkodva több csoportban és helyszínen játszódott: a díszteremben, a zeneszobában, a mosodában, az edzőteremben, a teakonyhában, de még az udvaron is.

Molnár Tamás kollégista:

„Interaktív volt, érdekes és hátborzongató. A színészek bevonták a nézőket is, meg kellett találnunk a hotel nevét, ahol a további események játszódtak. Nekem nagyon tetszett, hogy két szálon fut a történet, az élet és a túlvilág között.”

Az előadás közben, melynek központi motívuma a tánc volt, emlékek és félelmek törtek fel a közönségből. Igazi, felejthetetlen élményeket kaphattak kollégistáink ez alatt a néhány óra alatt.

Rekeczki Angéla
(Fényképezte: Szentmártoni László, Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest