A 36. OTDK Kémia és Vegyipari Szekcióját is meglátogattuk

Az Európa Kollégium kollégistái részt vettek a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Kémia és Vegyipari Szekció előadásain, amelynek ezúttal a Szegedi Tudományegyetem adott otthont 2023. április 12-e és 15-e között.

A kollégium képviseletében egy kollégistánk adott elő a szekcióban, mégpedig, Pletikoszity Tamás, az újvidéki Technológiai Kar hallgatója, aki a Kémiai és Vegyipari Szekció Élelmiszer- és Gyógyszerkémia tagozatára jutott be versenyzőként a tavalyi és a tavalyelőtti VMTDK-ról. A technológia és kémia szakos kollégistáink, Dobó Laura, Kiss Noémi, Kratofil Zsóka, Móricz Kincső Boróka, Surányi Zsóka és Varga Réka a tagozati üléseken megfigyelőként vehettek részt. Velünk tartott még dr. Sörös Zita, a Kémiai és Biotechnológiai tagozat bírálóbizottsági tagja.

Két fakultatív programot is szerveztek Szegeden, így az ülések után fel lehetett jutni a fogadalmi templom tornyából nyíló kilátóra, valamint lehetett tekézni is. A tagozati ülések lezárása után gálavacsorára voltunk hivatalosak pénteken.

A szombati zárónapon az ünnepi díjkiosztó műsor megtekintése után utaztunk vissza a kollégiumba.

Kovács Birkás Zsolt

Pin It on Pinterest