A Mathias Corvinus Collegium hallgatóinak látogatása

Immáron harmadszor látogatott el intézményünkbe a Mathias Corvinus Collegium küldöttsége, ezúttal 28 hallgatóval. A csoport Dobsa István programszervező vezetésével érkezett hozzánk 2023. október 27-én, és a vendégek egy tartalmas beszélgetés keretében találkozhattak kollégistáinkkal.

Újvidékről, mint egyetemi városról, valamint az Európa Kollégium alapításáról, küldetéséről és támogatóiról Snejder-Sára Ildikó igazgatónő tartott bevezető előadást, a szakkollégiumi programról pedig Szedlár Ágnes nevelőtanárnő mondott rövid összefoglalót. Az EKHÉK képviseletében Bata Dorián elnök mutatkozott be, továbbá jelen voltak még Bognár Emese, Sétáló Sándor és Végső Vivien kollégisták.

A bevezetőt egy kerekasztal-beszélgetés követte, amely során a budapesti küldöttség további kérdéseket tett fel a kollégium jelenlévő képviselőinek. Szó esett a hallgatói érdekképviselet jelenlegi helyzetéről és terveikről, a szakkollégiumi program kiemelt vajdasági eredményeiről, valamint a program fejlesztésének terveiről. A beszélgetést azzal a közös következtetéssel zárták a résztvevők, hogy az ehhez hasonló találkozásokra a jövőben is nagy szükség van, hiszen megerősítik a szakkollégiumok kapcsolatát, együttműködésre nyitnak teret és segítik a hallgatók közötti jógyakorlatok, tapasztalatok megosztását.

Szedlár Ágnes
(Fényképezte: Horváth József)

 

Pin It on Pinterest