Megemlékezés a megbékélés tizedik évfordulója jegyében

A Magyar Nemzeti Tanács és Teleki Júlia szervezésében tizedik alkalommal emlékeztek Csúrogon a 1944/45-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatokra.

Október 29-én a Megtépázott Krisztus szoborcsoport előtt a szerb-magyar megbékélés jegyében megtartott megemlékezésen a jelenlévőknek Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője elevenítette fel a hetvenkilenc évvel ezelőtt történt szörnyű eseményeket. Alkalmi beszédet tartottak Magyar József, Magyarország belgrádi nagykövete és Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Az emlékhelyet Harangozó László református püspök, Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes és Horváth Ákos, az újvidéki Mária neve templom káplánja áldotta meg.

Az Európa Kollégium képviseletében Snejder-Sára Ildikó igazgatónő, Bata Dórián, az EKHÉK elnöke és Végső Vivien kollégista helyezték el az emlékezés koszorúját a szoborcsoportnál.

A megemlékezést Mészáros Gábor versmondó, a Magyar Nemzeti Tanács tagja és a szabadkai Pro Musica Kamarakórus tették méltóságteljesebbé.

Fotó: Dinovizija

Pin It on Pinterest